Over mij

Ik ben Michelle, Goudsmid sinds 2009 en maker van alle moois op deze site.
Goudsmeden is mijn grote liefde.

Ontmoet de maker

Zo gedetailleerd mogelijk werken, het creatieve ontwerpproces en het puzzelen tot alles klopt en past zijn een enorme uitdaging voor mij.

Tot ik Goudsmid werd realiseerde ik mij nooit dat er met zo iets kleins, zó veel emotie gepaard gaat! 

Dat ik elke dag mooie dingen maken mag is een enorm voorrecht, maar dat ik daar mijn klanten persoonlijk mee mag raken, ontroeren en verblijden vind ik een enorme eer!

Elk sieraad vertelt een verhaal en ik vind het fantastisch dat ik mag helpen bij het schrijven daarvan.

Inspiratie

Mijn stijl: Organisch en een tikkie vintage. Al mijn collecties hebben natuurlijke thema’s. Bloemen komen enorm veel voor, ik werk veel met texturen en ik vind het heerlijk als het sieraad een beetje vintage aandoet. Fijntjes en sierlijk, dat past bij mij!

Inpiratie opdoen kan overal! In de natuur, in een mooi boek, bij het zien van een mooi hekwerk of een mooie stof.

Overal zijn vormen en texturen die mij ideeën geven voor het maken van een nieuw sieraad.

De meeste ideeën ontstaan echter terwijl ik achter de werkbank zit. Spelen met vormen, edelstenen en materialen en dan maar puzzelen tot er iets moois ontstaat!

Werkwijze

In mijn atelier in Castricum maak ik zoveel mogelijk zelf. 

Van het rondmaken van een ring en het aanbrengen van een textuur, tot het smelten van mijn eigen materiaalwerk.

Ik werk vooral met eerste gehalte zilver en 14krt geel-, rood-, en witgoud maar op aanvraag werk ik ook in 18 krt of hoger.

Edelstenen zijn mijn guilty pleasure!

Dat zoiets moois gewoon uit de natuur komt verwondert mij elke dag! In mijn sieraden gebruik ik vooral kleine, fijne edelstenen en Diamant en Saffier zijn hierbij favoriet.

Ook heb ik een mooie collectie edelstenen in verschillende kleuren, soorten en slijpvormen om uit te kiezen. Kom gerust eens neuzen!

Naast mijn eigen sieraadcollecties maak ik sieraden in opdracht, trouw-en verlovingsringen, herinneringssieraden en geef ik oude sieraden een nieuw leven.

Kom jij iets moois uitzoeken?