Maatwerk

Heb je een sieraad in mijn collecties gezien maar wil je het graag nét even anders? Wil je graag je geliefde verassen, een dierbare herdenken of de liefde vieren met een unieksieraad? Wil je graag een nieuw leven geven aan oude, dierbare sieraden of heb je zélf een idee voor een sieraad om diep te koesteren?

Ik denk graag met je mee!

Hoe werkt dat?

Het is het fijnst als je langskomt in het atelier. Dan kunnen we even kennismaken en samen jouw wensen en ideeën bespreken. Ik zet een lekker kopje koffie of thee terwijl jullie even rustig door mijn collecties struinen. Vervolgens bespreken we alle mogelijkheden, maken we een ontwerp of stellen aan de hand van mijn collecties een sieraad samen.

Hebben we samen een ontwerp gemaakt voor een ring, armband of collier? Dan meet ik meteen de nodige maten.

Ben je niet in de gelegenheid om langs te komen? Bel of mail dan even, dan bespreken we samen wat ik op afstand voor je kan betekenen.

Van oud naar nieuw:

Heb jij dat ook? Zo’n laatje met oude sieraden die te dierbaar zijn om weg te doen maar die je óók niet meer dragen kunt of wilt?

Met liefde geef ik ze een nieuw leven, want van oude sieraden kun je een nieuw sieraad laten maken!

Dit kan op verschillende manieren zoals: het omsmelten van jouw sieraden en van daaruit een nieuw sieraad maken. Maar óók het plaatsen van een nieuwe of andere edelsteen, het toevoegen van een textuur, het maken van een hanger van een ring of andersom behoren tot de mogelijkheden!

Voor ik jouw sieraden een nieuw leven geef, zie ik je het liefst eerst even in mijn atelier.

Ik weeg dan de sieraden, controleer het goudgehalte en daarna bespreken we samen welke mogelijkheden er voor jouw dierbare stukken zijn.

Aan de slag!

Als we samen een ontwerp hebben gemaakt krijg je eerst een prijsopgave. Ik start nooit met het maken van een sieraad zónder dat je akkoord gaat met de prijs.

Na de aanbetaling ga ik aan de slag. Ik maak en/of bestel het nodige materiaal of maak oude sieraden klaar voor verdere bewerking.

Is alles er klaar voor? Dan ga ik het sieraad maken. Smeden, smelten, gieten,hameren, vijlen, zagen, buigen… Bij het maken komen veel technieken kijken.

Verder...

Een maatwerksieraad moet vaak even tussendoor worden gepast of besproken. Zo weet ik zeker dat het sieraad nog steeds aan jouw wensen voldoet of dat ik een aanpassing moet maken. 

Ik maak alle onderdelen zo ver mogelijk klaar zodat je tijdens de pasafspraak een zo goed mogelijk beeld van jouw sieraad krijg.

Is alles naar wens? Dan ga ik weer aan de slag en maak jouw sieraad af!

Het laten maken van een maatwerk sieraad is een arbeidsintensief proces. Het duurt in totaal ongeveer 8 tot 12 weken tot je sieraad klaar is.

Maatwerk Portfolio

Door de jaren heen heb ik al heel veel mooie opdrachten mogen maken. Nieuwsgierig of wil je inspiratie opdoen? Bekijk mijn portfolio.